fbpx
Title Image

2021

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για τη παρούσα χρονιά έχουν προγραμματιστεί συνοπτικά οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΜΑΡΤΙΟΣ - Webinar για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου, το Κέντρο Μαστού Κύπρου και το “The Lymphedema Clinic” Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσαν το διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις στην αντιμετώπιση Λεμφοιδήματος». Οι ομιλητές που ήταν καταξιωμένοι ιατροί, φυσικοθεραπευτές και ψυχολόγοι με ειδίκευση στη νόσο, ανέλυσαν τα θέματα της πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας του λεμφοιδήματος, καθώς επίσης και τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος. Το λεμφοίδημα είναι μια χρόνια παθολογική κατάσταση που παρουσιάζεται με αύξηση του όγκου (πρήξιμο) των άκρων ή του κορμού λόγω δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος (λεμφαδένες, λεμφαγγεία) και αν δεν διαχειριστεί σωστά, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος από εξειδικευμένο θεραπευτή λεμφοιδήματος, μπορεί να το βελτιώσει ή να το σταθεροποιήσει στο σημείο που βρίσκεται και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις σε μεγάλο βαθμό. Ομιλητές Δρ. Ευτέρπη Δεμίρη, Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ, Διευθύντρια Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Α.Π.Θ., Δρ. Δημήτριος Διονυσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., Επιστημονικός Διευθυντής «THE Lymphedema Clinic» Θεσσαλονίκης, Μαριάννα Ζαχαρία Ψυχολόγος Κέντρο Μαστού Κύπρου, Δρ. Μιχάλης Θεοφάνους, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Μαστού Κύπρου, Φρύνη Ιωάννου, Φυσικοθεραπεύτρια Κέντρο Μαστού Κύπρου, Δρ. Εύρος Κιτηρής, Χειρουργός Μαστού Λευκωσία, Κέντρο Μαστού Κύπρου, Δρ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Πλαστικός Χειρουργός, Κέντρο Μαστού Κύπρου, Γεωργία Τατσίδου Φυσικοθεραπεύτρια Θεσσαλονίκη, Δρ. Ευριπίδης Τριανταφύλλου, Φυσικοθεραπευτής Αθήνα
Διαβάστε περισσότερα.

ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - RACE FOR THE CURE

Την Κυριακή 31 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο νησί μας το «Race for the cure» Το αθλητικό γεγονός ολοκληρώθηκε με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας COVID-19. Τηρώντας τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, δρομείς και φίλοι του αθλητισμού, μαζεύτηκαν για να στηρίξουν αυτόν τον σκοπό. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή. Κάθε ομάδα δημιούργησε την δική της διαδρομή που είχε αναδείξει μέσω των δικών της κοινωνικών μέσων. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για φέτος από το Κέντρο Μαστού ήταν €7,285 στο σύνολο. Ο αγώνας δρόμου είχε ως αφαιτειρία το Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ ο αγώνας κωπηλατικής που πραγματοποιήθηκε στις 07/11/2021 στο Φράγμα Γερμασόγειας. Η ανταπόκριση του κοινού στην ευαισθητοποίηση και την προσφορά ενάντια στον καρκίνο του μαστού ήταν για ακόμη μια φορά εντυπωσιακή. Χορηγοί του αγώνα ήταν: Πιλακούτας Group, Roche, Remedica.

ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - 2ο ευρωπαϊκό συνεδρίου Medical Tattoo

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο, το Κέντρο μας, εκπροσωπήθηκε από τους καταξιωμένους γιατρούς Δρ. Μιχάλη Θεοφάνους και Δρ. Μιχάλη Καηλίδη στο 2ο στο Το συνέδριο Ιατρικού Τατουάζ, το οποίο διοργανώθηκε από την Tattoo Artis Ρεβέκκα Γιαννοπούλου και το Celebrate your Scars και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24/10/2021.

ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου με αφορμή τον Οκτώβριο, ως παγκόσμιο μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Mαστού, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού, Έγκαιρη Διάγνωση, Μοντέρνες Ογκολογικές Θεραπείες και Σύγχρονες Χειρουργικές Τεχνικές». Με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και γνώσης για την πρώιμη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, καθώς και στις πλέον σύγχρονες ογκολογικές και επεμβατικές θεραπείες που εφαρμόζονται στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2021 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μαστού Κύπρου Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών της ευρύτερης κοινωνίας της Κύπρου, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Ειδικότερα στη θεματική θα παρουσιαστούν συστάσεις για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τις εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση και αποκατάσταση του μαστού καθώς και στις νεότερες ογκολογικές θεραπείες σε πρώιμο και προχωρημένο στάδιο που προσφέρονται στην Κύπρο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - Celebrate Your Scars

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου σε συνεργασία με την Medical Tattoo Artist Ρεβέκκα Γιαννοπούλου πραγματοποίησε για 2η φορά στην Κύπρο την εκδήλωση “Celebrate Your Scars” στις 30 Οκτωβρίου 2021, ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που έδωσαν μάχη ή μάχονται με τον καρκίνο του μαστού. Μία εκδήλωση που πραγματοποιείται εδώ και 4 χρόνια στην Ελλάδα με απόλυτη επιτυχία και στόχο είχε να προσφέρει, και στις γυναίκες της Κύπρου, μια διαφορετική γιορτή με Δωρεάν Αποκατάσταση Θηλής με Medical Tattoo και πολλά άλλα. Το “Celebrate Your Scars” είναι μια γιορτή χαράς για τις γυναίκες που βίωσαν καρκίνο του μαστού, μια μέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα, όπου οι ουλές συμβολίζουν τη νίκη και τα σημάδια πολέμου μετατρέπονται σε σύμβολα ειρήνης. Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ στο Κέντρο Μαστού Κύπρου πρόσφερε τα ακόλουθα:

  • Δωρεάν Αποκατάσταση Θηλής με Medical Tattoo
  • Δωρεάν ενημέρωση για το λεμφοίδημα
  • Δωρεάν μαντίλες
  • Μάθημα δεσίματος μαντίλας
  • Δωρεάν μακιγιάζ και hair styling
  • Κεραστικά και ποτά
  • Μοναδικά δώρα
  • Δωρεάν λιπομέτρηση

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου σας ενημερώνει ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον Κορωνοϊό, θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας.
Για επείγοντα περιστατικά παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο στο 22054545.


IMPORTANT ANNOUNCEMENT

We would like to inform you that due to the recent developments regarding the Coronavirus, The Breast Center Of Cyprus will remain closed as of Monday 30th March 2020 until further notice.
In the event of an emergency, please contact our call center at 22054545.