fbpx
Title Image

Εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος

Διαδικτυακό συνέδριο «Εξελίξεις στην αντιμετώπιση Λεμφοιδήματος» με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου 2021

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου, το Κέντρο Μαστού Κύπρου και το The Lymphedema Clinic” Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσαν το διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις στην αντιμετώπιση Λεμφοιδήματος».

Οι ομιλητές που ήταν καταξιωμένοι ιατροί, φυσικοθεραπευτές και ψυχολόγοι με ειδίκευση στη νόσο, ανέλυσαν τα θέματα της πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας του λεμφοιδήματος, καθώς επίσης και τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος.

Το λεμφοίδημα είναι μια χρόνια παθολογική κατάσταση που παρουσιάζεται με αύξηση του όγκου (πρήξιμο) των άκρων ή του κορμού λόγω δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος (λεμφαδένες, λεμφαγγεία) και αν δεν διαχειριστεί σωστά, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Κάθε γυναίκα λοιπόν που έχει αφαιρέσει λεμφαδένες ή έχει κάνει ακτινοθεραπεία, πρέπει να είναι  ενημερωμένη για το λεμφοίδημα. Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι 1 στις 5 γυναίκες με καρκίνο μαστού και λεμφαδενικό καθαρισμό, θα παρουσιάσει λεμφοίδημα. Σπανιότερα μπορεί να συμβεί αυτό και με την αφαίρεση και βιοψία του λεμφαδένα φρουρού. Το 95% των γυναικών που θα παρουσιάσουν λεμφοίδημα, θα το εκδηλώσουν στα 3 πρώτα χρόνια από την έναρξη των θεραπειών, με μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν οι γυναίκες που έχουν κάνει και ακτινοθεραπεία.

Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος από εξειδικευμένο θεραπευτή λεμφοιδήματος, μπορεί να το βελτιώσει ή να το σταθεροποιήσει στο σημείο που βρίσκεται και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις σε μεγάλο βαθμό.

Ομιλητές

Δρ. Ευτέρπη Δεμίρη, Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ, Διευθύντρια Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Α.Π.Θ.,  Δρ. Δημήτριος Διονυσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., Επιστημονικός Διευθυντής «THE Lymphedema Clinic» Θεσσαλονίκης, Μαριάννα Ζαχαρία

Ψυχολόγος Κέντρο Μαστού Κύπρου, Δρ. Μιχάλης Θεοφάνους, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Μαστού Κύπρου, Φρύνη Ιωάννου, Φυσικοθεραπεύτρια Κέντρο Μαστού Κύπρου, Δρ. Εύρος Κιτηρής, Χειρουργός Μαστού Λευκωσία, Κέντρο Μαστού Κύπρου, Δρ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Πλαστικός Χειρουργός, Κέντρο Μαστού Κύπρου, Γεωργία Τατσίδου Φυσικοθεραπεύτρια Θεσσαλονίκη, Δρ. Ευριπίδης Τριανταφύλλου, Φυσικοθεραπευτής Αθήνα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου σας ενημερώνει ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον Κορωνοϊό, θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας.
Για επείγοντα περιστατικά παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο στο 22054545.


IMPORTANT ANNOUNCEMENT

We would like to inform you that due to the recent developments regarding the Coronavirus, The Breast Center Of Cyprus will remain closed as of Monday 30th March 2020 until further notice.
In the event of an emergency, please contact our call center at 22054545.