fbpx
Title Image

2020

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, για τη χρονιά 2020 έχουν προγραμματιστεί συνοπτικά οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΜΑΡΤΙΟΣ - Διαλέξεις και Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Λεμφοιδήματος (6 Μαρτίου), το Κέντρο Μαστού Κύπρου έχει καθιερώσει εκδηλώσεις προς ενημέρωση των γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος. Ανάμεσα σε άλλα, το Κέντρο Μαστού Κύπρου προσφέρει δωρεάν αξιολόγηση και ενημέρωση για το λεμφοίδημα καθώς και δωρεάν ανάλυση της σύστασης σώματος με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, σε γυναίκες που υποβλήθηκαν στο παρελθόν σε θεραπείες αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού. Επίσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από καταξιωμένους επιστήμονες, με θέμα «Καρκίνος του Μαστού και Λεμφοίδημα» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΜΑΪΟΣ - Ενημέρωτικές διαλέξεις και Δωρεάν εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση του Θυροειδή Αδένα

Το Μαίο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς Αδένα, θα πραγματοποιηθει εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων ιατρών με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Θυρεοειδή Αδένα και τις παθήσεις του, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπισή τους . Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται δωρεάν, χωρίς ραντεβού, κλινική εξέταση, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα και ανάλυση αίματος για τις ορμόνες θυρεοειδούς αδένα, όπου ενδείκνυται.

ΙΟΥΝΙΟΣ - Διήμερο Συνέδριο / Φόρουμ για την υγεία του Μαστού

Τον Ιούνιο, στην παρουσία παγκοσμίου φήμης ομιλητών, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Φόρουμ για την υγεία του μαστού. Συγκεκριμένα, το Φόρουμ θα φιλοξενήσει αξιόλογους και εγνωσμένους φήμης επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν όλες τις τελευταίες εξελίξεις για θέματα μαστού. Το Συνέδριο που είναι ανοιχτό για το κοινό πραγματοποιείται για ευνόητους λόγους (επιστημονικό ιατρικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Φόρουμ αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό που οργανώνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας-Κερύνειας Ιπποκράτης και συστήνεται για παρακολούθηση από την Ευρωπαϊκή σχολή Ογκολογίας. Το Συνέδριο φέτος θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις βασικές προϋποθέσεις για την ποιοτική φροντίδα του καρκίνου, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις και τον έλεγχο της ποιότητας της χειρουργικής του μαστού στην Ευρώπη. Επίσης θα αναπτυχθούν πληθώρα άλλων εξειδικευμένων θεμάτων που αφορούν την ογκολογική θεραπεία, τις σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους, το ΜRI και PET scan θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν. Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και Αγγλική με ταυτόχρονη μετάφραση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - RACE FOR THE CURE

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας η μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση «Race for the cure»! Το αθλητικό γεγονός γέμισε τις καρδίες μας με συγκίνηση και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας COVID-19. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και η παρουσίαση των ομάδων αλλιώτικη.
Διαβάστε περισσότερα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - Διεξαγωγή διήμερου επιστημονικού Συνεδρίου υπό την αιγίδα του “International Breast Ultrasound School”, IBUS

Για πρώτη φορά στην Κύπρο και υπό την αιγίδα του “International Breast Ultrasound School”, IBUS, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8-10 Οκτωβρίου σειρά επιστημονικών διαλέξεων με θέμα τις ασθένεις του μαστού. Τα συγκεκριμένα συνέδρια είναι εξειδικευμένα και στοχεύουν όχι μόνο στην παροχή υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας διαλέξεων αλλά και έντονης διαδραστικότητας. Η επιτυχία ανάληψης εκτέλεσης ενός τέτοιου συνεδρίου συνδράμει στην πραγματοποίηση του οράματος του Κέντρου Μαστού Κύπρου. Ήδη, ο συγκεκριμένος οργανισμός, (έφοσον προκαταρτικά είχε πεισθεί εκ μέρους του Κέντρου Μαστού Κύπρου για τη δυνατότητα της ανάληψης της ευθύνης διοργάνωσης ενός τέτοιου συνεδρίου), ανακοίνωσε μέσω της δικιάς του ιστοσελίδας (https://ibus.org/) την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου. Η θεματολογία θα καθορισθεί στο άμεσο μέλλον.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - Ποδηλατώ για τη ζωή

Η σημασία του να αθλείται κάποιος αποτελεί όπλο κατά της αντιμετώπισης του καρκίνου. Το Κέντρο Μαστού Κύπρου θέλοντας να τονίσει της σημασία της άσκησης προτίθεται εντός του μηνός Νοεμβρίου να πραγματοποιήσει εκδήλωση αθλητικής φύσεως. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

ΑΛΛΑ - Μηνιαίες Ενημερωτικές Παρουσιάσεις σε οργανωμένα σύνολα

Η πρόληψη και η αυτοεξέταση αποτελεί ίσως το πρώτο εργαλείο κατά του καρκίνου του Μαστού. Το Κέντρο Μαστού Κύπρου έχει καθιερώσει στο παρελθόν την πραγματοποίηση μικρής διάρκειας μηνιαίων ενημερωτικών παρουσιάσεων σε οργανωμένα σύνολα, με απώτερο σκοπό και πάλι την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Οι συγκεκριμένες παρουσιάσεις θα συνεχισθούν και για το έτος 2020.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου σας ενημερώνει ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον Κορωνοϊό, θα παραμείνει κλειστό από Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 μέχρι νεωτέρας.
Για επείγοντα περιστατικά παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο στο 22054545.


IMPORTANT ANNOUNCEMENT

We would like to inform you that due to the recent developments regarding the Coronavirus, The Breast Center Of Cyprus will remain closed as of Monday 30th March 2020 until further notice.
In the event of an emergency, please contact our call center at 22054545.